Jan Mertens

janmertensJan Mertens is geboren te Bilzen en woonachtig in Hoeselt. Hij begon zijn muzikale studies aan de Muziekacademie van Lanaken waar hij achtereenvolgens notenleer, dwarsfluit, piano, harmonieleer, saxofoon, klarinet, zang en jazzarrangementen studeerde.
Daarna studeerde hij Ha-Fa-Bra aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Vervolgens studeerde hij aan het Brussels conservatorium waar hij zijn eerste prijs dwarsfluit en kamermuziek behaalde en slaagde als uitvoerend musicus.

Aan het conservatorium te Maastricht behaalde hij zijn praktijkdiploma koordirectie.
In het dagelijks leven is Jan Mertens leraar aan de muziekacademie van Lanaken waar hij dwarsfluit, piccolo en kamermuziek doceert.
Daarnaast is hij dirigent bij De Leudalzangers te Heijthuysen, Fanfare St. Barbara in Sanderbout (Sittard) en sinds kort bij Koninklijke Harmonie St. Hilarius te Bierbeek.