Een rijke historie

Het Maasbrees Mannenkoor werd op 16 november 1960 opgericht.
Tot 1972 stond het koor onder leiding van de heer Sraar Janssen en van 1972 tot september 2008 werd de directie gevoerd door Theo Timp.
Vanaf 1 oktober 2008 staat het MMK onder de bezielende leiding van de heer Jan Mertens.

Het koor heeft niet alleen in kwalitatieve- maar ook in kwantitatieve  zin groei doorgemaakt.
Bij de oprichting telde het koor 21 leden,momenteel heeft het koor 45 actieve zangers.
Het koor heeft zich regelmatig laten beoordelen door een deskundige jury, getuige de deelname aan de zangersdagen van het K.N.Z.V., het Limburgs en Nationaal Korenfestival. In oktober j.l. presenteerde het koor zich in de Haandert te Tegelen met een speciaal optreden begeleid door een rockband en geweldige zanger.

In 2015 werd in Maasbree een groots Pleinfestijn opgezet door het MMK. Vele andere koren en groepen namen hieraan deel.
Het was een festijn voor en door Maasbreese muzikanten.
In 2017 werd dit een Limburgs festijn, waaraan het JongeMannenKoor weer deelnam. Verdere deelnemers waren Jeugdfanfare, diverse kapellen, drumband, kinderkoor, Brits, Glanz en twee dansgroepen. Het werd een geweldig spektakel, waarbij het Mannenkoor werd begeleid door de Breethaler.

Het volgende festijn staat reeds gepland voor 2019!

Maasbrees Mannenkoor gaf recent acte de prèsence bij het Triduüm Peel en Maas en zal de komende tijd te gast zijn op het kerstconcert te Maasbree, het nieuwjaarsconcert te Herderen (België) en bij  Maas- en Neergalm te Neer.

Het koor gaat regelmatig op concertreis. De volgende meerdaagse reis is gepland in september 2018.

Het koor repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 u in het " Hoës van Bree " te Maasbree.  U bent van harte welkom!