Een rijke historie

Het Maasbrees Mannenkoor werd op 16 november 1960 opgericht.
Tot 1972 stond het koor onder leiding van de heer Sraar Janssen en van 1972 tot september 2008 werd de directie gevoerd door Theo Timp.
Vanaf 1 oktober 2008 staat het MMK onder de bezielende leiding van de heer Jan Mertens.

Het koor heeft niet alleen in kwalitatieve- maar ook in kwantitatieve  zin groei doorgemaakt.
Bij de oprichting telde het koor 21 leden,momenteel heeft het koor 45 actieve zangers.
Het koor heeft zich regelmatig laten beoordelen door een deskundige jury, getuige de deelname aan de zangersdagen van het K.N.Z.V., het Limburgs en Nationaal Korenfestival.
Op 26 oktober 2013 nam het koor deel aan de voorronde van het KNZV-concours te Tegelen.
Het koor behaalde hier een eerste prijs en mocht daarom meedingen naar de prijzen in de landelijke finale te Zwolle.

In juni 2015 werd in Maasbree een groots Pleinfestijn opgezet door het MMK. Vele andere koren en groepen namen hieraan deel.
Het was een festijn voor en door Maasbreese muzikanten.
Heel bijzonder was de deelname van het JongeMannenKoor: 12 jongeren, die enthousiast musiceerden samen met het Mannenkoor en met hun eigen begeleidingsband.
Deze uitvoering beviel zo goed, dat ook bij het kerstconcert en bij het Iers Festijn weer werd samengewerkt.
Momenteel staat een Limburgs festijn op stapel, waaraan het JongeMannenKoor weer deelneemt. Verdere deelnemers zijn Jeugdfanfare, diverse kapellen, drumband, kinderkoor, Brits, Glanz en twee dansgroepen. Het belooft weer een prachtig spektakel te worden op zaterdag 8 juli 2017, waarbij het Mannenkoor wordt begeleid door de Breethaler.

Het koor gaat regelmatig op concertreis. De volgende meerdaagse reis is gepland in juni 2017 en gaat naar Münster in Duitsland.

Met ingang van 2012 startte het koor ter promotie optredens in de elf kernen van de gemeente Peel en Maas. Op 22 april 2017 staat dat weer te gebeuren in samenwerking met Muziekvereniging Egchel.

Het koor repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 u in het " Hoës van Bree " te Maasbree.  U bent van harte welkom!