Een rijke historie

Het Maasbrees Mannenkoor werd op 16 november 1960 opgericht.
Tot 1972 stond het koor onder leiding van de heer Sraar Janssen en van 1972 tot september 2008 werd de directie gevoerd door Theo Timp.
Vanaf 1 oktober 2008 staat het MMK onder de bezielende leiding van de heer Jan Mertens.

Het koor heeft niet alleen in kwalitatieve- maar ook in kwantitatieve  zin groei doorgemaakt.
Bij de oprichting telde het koor 21 leden,momenteel heeft het koor 55 actieve zangers.
Het koor heeft zich regelmatig laten beoordelen door een deskundige jury, getuige de deelname aan de zangersdagen van het K.N.Z.V., het Limburgs en Nationaal Korenfestival.

In 2015 werd in Maasbree een groots Pleinfestijn opgezet door het MMK. Vele andere koren en groepen namen hieraan deel.
Het was een festijn voor en door Maasbreese muzikanten.
In 2017 werd dit een Limburgs festijn, waaraan weer vele muziek- en dansgroepen deelnamen. Het Mannenkoor werd begeleid door de Breethaler.

In 2019 stond het festijn in het teken van 75 jaar bevrijding. Ook nu werd weer door vele groepen deelgenomen en werd het mannenkoor begeleid door kapel De Koelmoeters.

Op 21 september zal het bevrijdingsconcert worden herhaald in Sanderbout (Sittard) en zal het koor worden begeleid door de fanfare van Sanderbout.

Het koor gaat regelmatig op concertreis. De volgende meerdaagse reis is gepland in mei 2020..

Het koor repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 u in het " Hoës van Bree " te Maasbree.  U bent van harte welkom!